kahkeshan
01 آبان 1402

الکترود جوشکاری زیر آب چیست؟

0 دیدگاه
مقاله آموزشی
5/5 - (1 امتیاز)
الکترود‌های جوشکاری زیر آب چیست

به طور کل جوشکاری در زیر آب تفاوت چندانی با جوشکاری برقی معمولی نداشته و بسیار شبیه به هم هستند و حتی الکترود جوشکاری زیر آب هم تنها نوعی اصلاح شده‌ و تغییر یافته‌ای از الکترودهای مورد استفاده در جوشکاری معمولی محسوب می‌شوند. در روند یک جوشکاری معمولی،

به کمک قوس الکتریکی به وجود آمده از تخلیه الکتریکی بین الکترود و قطعه فلزی، طی پرش الکترون‌ها از الکترود به سمت قطعه کار موردنظر و باردار شدن هوا، عبور الکترون‌ها از فاصله هوایی بین الکترود و قطعه اتفاق می‌افتد که همین باعث ایجاد حرارت کافی برای جوش دادن یا ذوب کردن فلزات می‌شود.

مقاله پیشنهادی : جوشکاری زیر آب چیست

در جوشکاری زیر آب نیز این حالت رخ می‌دهد، اما تنها تفاوت در این است که زیر آب مخلوطی از گازهای هیدروژن و اکسیژن و بخار آب حاصل از تجزیه شدن آب به عناصر سازنده آن، یونیزه می‌شود. در ادامه قصد داریم تا به بررسی ویژگی‌های الکترود جوشکاری زیر آب و انواع آن بپردازیم.

الکترود‌های جوشکاری زیر آب

همانطور که اشاره شد الکترود جوشکاری زیر آب به نسبت نوع معمولی، گونه‌ای تغییر یافته با در نظر گرفتن معایب و ایرادات وارده و نیاز‌ها برای استفاده در زیر آب هستند و برای دسته‌‌‌بندی آن‌ها روش خاصی تعریف نشده است. اغلب دسته‌‌‌بندی این الکترود‌ها بر پایه برند تجاری، ویژگی و نوع مصرف آن‌ها انجام شده و بر اساس کاربرد، قابلیت، راحتی در استفاده از آن‌ها بین جوشکاران و غیره شناخته می‌شود.

الکترود‌های جوشکاری زیر آب

از اصلی‌ترین تفاوت‌های آن‌ها مربوط به پوشش عایق و ضدآب است که از طریق یک پوشش مومی یا پلاستیک ضدآب دور الکترود انجام می‌شود تا در برابر آب و رطوبت از آن محافظت کند. کیفیت جوشکاری در این حالت با عمق جوشکاری ارتباط مستقیمی دارد؛ زیرا هرچه عمق بیشتر باشد،

به دلیل پتانسیل یونیزاسیون بالای هیدروژن، هیدروژن و اکسیژن تولید شده از طریق تجزیه آب نیز بیشتر بوده که باعث کم شدن پایداری جوش و قوس، کاهش منگنز و سیلیکون، افزایش کربن در اطراف حوضچه جوش و ایجاد تخلخل در جوش هنگام سرد شدن آن خواهد شد و همچنین ترک‌های هیدروژنی بر اثر حضور آب و رطوبت نیز افزایش می‌یابند.

دوره ما : آموزش جوشکاری زیر آب

در این میان الکترود‌های با پوشش اسیدی رطوبت بالاتری را جذب کرده و حساسیت بیشتری دارند که هیدروژن جذب شده حاصل از تجزیه در این عمل نیز باعث ایجاد عیوب و اشکال در روند جوشکاری می‌شود. به همین سبب پیشنهاد می‌شود تا از الکترودهای روتیلی در جوشکاری زیر آب استفاده شود؛

زیرا برای جذب اکسیژن موجود و کاهش تخلخل، از فرومنگنز و برای بهبود چقرمگی از مقداری نیکل در ساختار پوشش این نوع الکترودها استفاده شده است. ایجاد اتمسفر محافظ در حوضچه جوش از وظایف دیگر پوشش الکترود است که در حالت زیر آب نیز وجود داشته و اهمیت بسیار بالایی دارد.

نوع دیگری از الکترودها، الکترودهای ضد زنگ آستنیتی برای جوشکاری فولاد‌های با استحکام بالا در زیر آب است که ویژگی آن کاهش بروز ترک‌های ناشی از هیدروژن بیان می‌شود، اما باید توجه داشت که از ایجاد ترک در ناحیه متاثر از حرارت (HAZ) پیشگیری لازم انجام گیرد.

شروع آموزش غواصی با کهشکان عرش آراد : آموزش غواصی

از موارد مهم در جوشکاری زیر آب چاله سر الکترود است. در الکترودهای دستی، چاله ایجاد شده در سر الکترود به دلیل کمتر بودن سرعت سوخت پوشش الکترود نسبت به ذوب مغزی آن باعث ایجاد قوس درون گودی می‌شود که از اطراف توسط فالکس پوشش احاطه شده و از ذرات مذاب جدا شده از الکترود و همچنین کنترل انتقال آن‌ها محافظت می‌کند.

در جوشکاری زیر آب حتی درصورت عدم وجود دید کافی با وارد کردن اندکی فشار به الکترود، بدون نیاز به کنترل کردن طول قوس، با یک نرخ تغذیه ثابت جوشکاری به راحتی انجام می‌شود.

جوشکاری زیر آب چگونه انجام می‌شود؟

جوشکاری زیر آب چگونه انجام می‌شود؟

جوشکاری زیر آب را بر اساس جنس قطعات، عمق آب و هزینه‌ها، مدت زمان و غیره به دو صورت مرطوب و خشک تقسیم می‌کنند که تفاوت اصلی آن‌ها، قرارگیری در محیط آب یا محفظه‌ای خشک است.

اگر به دنبال این هستید که بدانید به صورت کلی درآمد غواصی چقدر است این مقاله برای شماست : درآمد غواصی

جوشکاری مرطوب در فضای آبی و مرطوب بوده و به دلیل تجزیه عناصر آب، تفکیک بخار آب در محل ایجاد قوس الکتریکی و افزایش هیدروژن کیفیت جوش بالا نخواهد بود. سرعت جوشکاری در حالت مرطوب بالا، هزینه این جوشکاری به نسبت مدل خشک کمتر و دید کمتری برای جوشکار دارد. این جوشکاری به دو روش پرکاربرد قوسی و اصطکاکی انجام می‌شود.

الکترود‌های جوشکاری زیر آب چیست

در حالت خشک محفظه‌ای با بالانس کردن فشار داخل با بیرون محفظه ایجاد شده که کنترل شرایط محیطی و کیفیت جوش را بهبود می‌بخشد. هزینه این جوشکاری به نسبت بالاتر بوده اما امنیت و ایمنی آن بیشتر خواهد بود؛ در نتیجه عمل جوشکاری راحت‌تر انجام می‌شود.

قیمت الکترود جوشکاری زیر آب

الکترودهای جوشکاری زیر آب به منظور تعمیر انواع تاسیسات در آب، نصب و بهبود انواع سازه‌ها برای جلوگیری از خوردگی آن‌ها و برای جوشکاری بدنه شناورها و سازه‌های دریایی توسط افراد حرفه‌‌ای استفاده‌ می‌شود. الکترود‌ها بر اساس نوع استفاده از آن‌ها در محیط خشک یا مرطوب، کاربرد، برند و کشور سازنده آن و سایز و طول‌های مختلف دسته‌‌‌بندی‌ می‌شود که برای هر یکی از این تفاوت‌ها قیمت الکترود جوشکاری زیر آب متفاوت خواهد بود.

پیشنهادی: حقوق جوشکاری زیر آب

از دیگر نکات مورد اهمیت در خرید و قیمت یک الکترود مناسب برای جوشکاری در زیر آب‌ می‌توان به نوع پوشش و ساختار به کار رفته در آن و همچنین قطر بیشتر اشاره کرد؛ زیرا این موارد در میزان نفوذ حرارت، ذوب قطعه و راندمان نهایی تاثیرگذار است.

سخن پایانی

الکترود جوشکاری زیر آب تفاوت چندانی با نمونه معمولی ندارد و بیشترین مورد متمایز کننده مربوط به نوع پوشش و ساختار به کار رفته در آن‌ می‌شود. همانطور که در این مقاله به آن اشاره شد، از اصلی‌ترین ابزار‌ها در جوشکاری در زیر آب الکترود‌ها هستند که باید برای داشتن یک کیفیت جوش بالا و موثر، همه جوانب در انتخاب آن‌ها را به دقت بررسی کرد.

جوشکاری زیر آب به دور صورت خشک و مرطوب صورت‌ می‌گیرد که برای این دو حالت از پرکاربردترین الکترودها،‌ می‌توان به الکترودهای روتیلی به دلیل استفاده از فرومنگنز و مقداری نیکل در ساختار پوشش آن و الکترودهای ضد زنگ آستنیتی برای جوشکاری فولاد‌های با استحکام بالا اشاره کرد. همچنین هر نوعی از الکترودها با هر ویژگی نظیر سایز، کشور سازنده، طول، کاربرد و غیره قیمت متفاوتی خواهد داشت که در خرید آن باید مورد بررسی قرار گیرد.

سوالات متداول

الکترود‌ جوشکاری زیر آب بر چه اساسی دسته‌‌‌بندی‌ می‌شوند؟

به طور معمول این الکترود‌ها را‌ می‌توان بر پایه برند تجاری، ویژگی و نوع مصرف آن‌ها انجام شده و بر اساس کاربرد، قابلیت، سایز و طول، نوع و ساختار پوشش دور الکترود و راحتی در استفاده از آن‌ها بین جوشکاران تقسیم‌‌‌بندی کرد.

ویژگی اصلی الکترود‌های جوشکاری در آب با معمولی چیست؟

تفاوت اصلی آن‌ها با نمونه معمولی در استفاده از یک روکش پلاستیکی، عایق و ضدآب دور الکترود است.

از مهم‌ترین تفاوت‌ها در جوشکاری مرطوب و خشک کدام است؟

تفاوت اصلی این دو جوشکاری در وجود محفظه‌‌ای در حالت خشک بوده که کیفیت جوش، امنیت و سهولت کار را افزایش‌ می‌دهد اما هزینه آن به نسبت حالت مرطوب بیشتر است.

دو نمونه از الکترود جوشکاری زیر آب کدامند؟

الکترود روتیلی به دلیل به کار رفتن فرومنگنز و نیکل در ساختار پوشش برای جذب اکسیژن، بهبود چقرمگی و کاهش تخلخل و الکترود ضد زنگ آستنیتی برای جوشکاری فولاد‌های با استحکام بالا مهم‌ترین نمونه‌ها هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

preloader